Master of Snake

11

Bästa appen på länge, en remake av ursprungsspelet Snake komplett med punktmatrisskärm och det monotona ljudet som väcker gamla minnen och gör så att man nostalgitrippar.. Snake 97′ retro…laddade hem den i min mobil igår kväll och den är lika beroendeframkallande och frustrerande som orginalet hehe…

Screenshot_2014-12-17-21-18-44

 

Historik:

År 1978 släpptes datorspelet Snake. Ett enkelt spel som gick ut på att styra en orm och plocka små punkter som ger poäng. Varje gång man plockade en punkt växte ormen och tog mer plats på spelplanen. Om spelaren råkade styra ormen in i sig själv slutade spelet. Något som till slut blir oundvikligt. Snake blev snabbt en klassiker. År 1998 valde det finska mobilföretaget Nokia Snake som standardspel på sina mobiltelefoner. Spelet blev då ett massiv succé.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *