Ta posebna i neraskidiva veza između majke i djeteta

https://www.youtube.com/watch?v=DRoqk_z2Lgg

 

Svi znamo da je veza između majke i djeteta posebna i neraskidiva. Jednostavno postoji ta jedna nevidljiva nit koja ih povezuje u svakom trenutku i na svakom mjestu na planeti, ma koliko bili udaljeni jedno od drugog.

To je potvrdio i jedan eksperiment koji je napravila jedna kompanija nakita, a koji im je poslužio za, koliko god nam to teško priznati, ovu dirljivu reklamu.

U tom eksperimentu, kako bi potvrdili tu neraskidivu vezu između majke i djeteta, mališanima u dobi od tri do devet godina stavili su povez preko očiju, te im dali zadatak da pronađu svoju mamu među nekoliko žena.

U potrazi su smjeli da koriste samo ruke, a nevjerovatno je koliko brzo su znali u kom smeru treba da krenu i gdje se mama nalazi.

Svaka majka potajno je strahovala da je njeno dijete možda neće pronaći. Ali, taj strah koji je na trenutak vidljiv na njihovim licima pretvara se u blaženstvo kada dijete pruži ruke prema majci i razvuče osmijeh na licu.

Pogledajte video i pripremite maramice…

Tekst preuzet od ibar.ba 🙂

2 thoughts on “Ta posebna i neraskidiva veza između majke i djeteta”

  1. Ne smijem ni da gledam, samo zamislim da je ljubav Stvoritelja veca od ljubavi majke prema djetetu i vec mi suze liju.

    Jednu anegdotu u vezi poveza cu ispricati jednom ako bude prilike za kafu….sta sve krajisnicima more pasti na pamet

  2. Vrlo dirljiv snimak i situacija koja moze da bude sretna i tuzna. U ovom slucaju se zavrsilo ocekivano. Super da su se majke obradovale, a i djeca da su nasla svoje majke.
    Bilo bi interesantno da se takav snimak napravi i sa ocevima da vidimo da li bi mogli da izdrze do kraja scene da nista ne govore. Razmisljam da li je moguce uopste da djeca pogrijese u trazenju svoga oca i svoje majke.
    Malo sumnjam u one prstenove, frizure, odjecu, bilo bi mozda mnogo teze za djecu da nadu koga traze.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Follow

Follow this blog

Get every new post delivered right to your inbox.

Email address