This is the beginning of a beautiful friendship

Toliko desavanja a tako malo slobodnog vremena. Skontala sam da kad redovnije pisem da se lakse nakanim da blogam a cim pocnem ostavljati za sutra ta neka misao izgubi svoju jacinu jer sutradan je vec nesto drugo aktuelno i izgubi se nekako “nit” .

Dan kao dan, samim tim sto je prava zima tu i sto se sve bijeli od snijega, ja sam automatski veselija. Jutros kad su me djeca probudila prvo sto smo kroz prozor ugledali je bio pauk kako kaci auto da ga odsljepa. Neobicno je jedino bilo sto je to sve jedan zenski sofer odradio. (Weird sam nekako ovu spojila recenicu, pisem o zenskoj a kao da sam je u muskom rodu napisala..) πŸ™‚

Koliko god znam da je normalno da ima i zenski profesionalni vozaca i kamiondzija ja se idalje uvijek pomalo zacudim. Imam osjecaj da mi proradi moj onaj starinski feministicki mozak kad to vidim a ustvari koga briga i kao da je bitno ko vozi, bitno je da se posao odradi precizno i kako treba.:)

Juce mi se javila jedna kolegica iz Zagreba, ne znam kako ali smo izgubile nekako kontakt i odjednom sam skontala koliko sam ja u zadnji par godina zauzeta sa poslom i sa ostvarivanjem svojih snova da sam skroz zanemarila svoja poznanstva/prijatelje/sebe etc..

U svakom slucaju ta meni jako draga osoba dolazi u Sthlm u maju. Bez da je znala lokaciju mene i mog brata ona je igrom slucaja bookirala hotel u nasem komsiluku. Koja je bila vjerovatnoca za to :)) Vec se radujem tom dolasku i odmah sam zapisala u kalendaru da slucajno ne zaboravim i ne planiram nista drugo.

Danas kad sam se na facebook ulogovala iskocila je jedna slika na profilu sa upitom da li zelim da share moje memorije tj sliku od prije 8 godina a na toj slici Vanesa i ja.
Nikako mi ne ide u glavu kad prije je proslo 8 godina!! Zar je stvarno 8 godina naseg zadnjeg susreta?!…wow…Znaci da nije ni jedno od mojih djece upoznala a ni ja njeno… Moracu jedne prilike ispricati nase cudno poznanstvo. Cudno je uopste da smo se uspjele naci nakon toliko godina i dodatno jos uspjele u kontaktu ostati πŸ™‚ Ta slika sa fb je od naseg prvog susreta nakon dugo godina.

Drugom prilikom cu napisati pricu tog ljeta kad smo se upoznali…a dotad vam svima zelim Laku noc πŸ™‚

Nekad kad upoznas nove ljude znas odmah i osjecas da je to jedan pocetak za jedno krasno prijateljstvo..a ovo je definitivno bilo jedno od takvih upoznavanja…:)

2 thoughts on “This is the beginning of a beautiful friendship”

  1. Zanimljivo je kako se moze odrasti sa nekim osobama i nemati isto razmisljanje i onda sretnes ljude iz skroz drugog dijela svijeta i “klikne” i postanes dobar prijatelj. Ljepota zivota πŸ˜€

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Follow

Follow this blog

Get every new post delivered right to your inbox.

Email address